ATENTAT TERORIST de ziua Franţei | Cel puţin 80 de morţi şi peste 120 de răniţi


Un terorist a ucis cel puţin 80 de persoane, printre care şi copii, la Nisa, în Franţa, rănind alţi cel putin 100 de oameni, când a intrat cu viteză, cu un camion, în mulţimea strânsă pentru a vedea focurile de artificii pe celebra Promenade des Anglais.

Autorităţile au precizat că la bordul camionului de 25 de tone, nemarcat, a fost găsit armament greu şi grenade.

La un moment dat, şoferul a deschis focul asupra mulţimii, şi a fost ucis de forţele de ordine, însă nu înainte de a parcurge aproape 2 kilometri cu vehiculul pe bulevardul plin de oameni.

Atacul, care a avut loc la opt luni şi o zi după ce jihadiştii din organizaţia teroristă ISIS au ucis 130 de oameni la Paris, pare deocamdată să fi fost comis de un singur atacator.

Cotidianul Nice-Matin a citat surse sub acoperirea anonimatului, potrivit cărora şoferul vehiculului este un francez de 31 de ani, de origine tunisiană, care locuia în oraş.

Preşedintele francez Francois Hollande a anunţat că starea de urgenţă din Franţa va fi prelungită cu trei luni, iar cadrele militare în rezervă vor fi folosite pentru a spori securitatea publică.

Oamenii au rămas uniţi

Un bebeluş de 8 luni pierdut în timpul atacului de la Nisa din seara de joi a fost regăsit graţie solidarităţii oamenilor pe Facebook, relatează Europe 1. În momentul atacului, sute de oameni care asistau la focul de artificii de Ziua Naţională, pe Promenade des Anglais din Nisa, au fugit, iar în busculada generală o familie şi-a pierdut bebeluşul aflat în cărucior.

https://www.youtube.com/watch?v=Icn_t87EAw8

https://www.youtube.com/watch?v=8_d-ZunlwC0

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Ştiri

Nu rata: