ŞOCANT! N-o să-ţi vină să crezi de ce presa din ziua de azi e de căcat


Nu are rost să mă apuc să înjur şi să arăt cât de revoltat sunt pe idioţii care scriu căcaturi de genul „Şocant! N-o să-ţi vină să crezi ce se întâmplă dacă CLIPEŞTI în timp ce MERGI cu spatele!” sau „DEZASTRU! Tot GLOBUL este în DOLIU după ce a MURIT!”. 

Un om normal cu siguranţă nu ar pune botul la asemenea aberaţii. Dar ar putea da click pe aşa ceva, doar pentru a încerca să priceapă cum idioţii care scriu atrag alţi idioţi care abia ştiu să citească, dar sunt încântaţi de chestii inutile, fără vreo urmă de inteligenţă la mijloc, doar aşa de dragul click-urilor.

Bine, este posibil să dai click pe un articol de genul ăluia cu mortul celebru, care a îndoliat Planeta, doar ca să vezi ce poate debita creierul minuscul al unui pseudojurnalist muritor de foame şi lipsit de talent, deşi ştii că este vorba de vreun indian, care a făcut circa 500 dintre cele 40 de miliarde de filme care se trag în fiecare an la Bollywood, din cauza bătrâneţii, la vârsta de 90 de ani.

Azi m-am hotărât să intru puţin pe site-urile care fac din căcat bici şi să mă amuz cu penibilitatea titlurilor născocite de netalentaţii care lucrează pe un sac de seminţe şi două pungi de făină pe lună la marile companii media.

Trebuie să ţii minte un lucru: titlurile care ţi se par ieşit din comun de exagerate, de obicei ascund ştiri de căcat.

Hai să vedem ce am găsit:

Deja eşti panicat. Ai început să cauţi pe Google dacă într-adevăr celebrul cioban Ghiţă a murit, gândindu-te că brânza nu va mai avea acelaşi gust pentru tine, iar oile alea frumoase…ele ce fac de acum înainte?! Cine le mai pune muzică populară pe tabletă când sunt pe deal la păscut??? Linişteşte-te, nu este vorba despre ACEL Ghiţă Ciobanu! E un politician pe nume Gheorghe Ciobanu, căruia apropiaţii îi spuneau Ghiţă. Iar o vacă a profitat de moartea unui om, lăsând impresia că e vorba despre altcineva, ca să strângă nişte click-uri. Jenant.

În cazul articolului din stânga, în care deşi se sugerează că Anda Adam ar avea probleme cu legea, să zicem că îi putem acorda circumstanţe atenuante, căci e vorba despre soţul său, care riscă nu ştiu ce pedeapsă după ce a clonat carduri şi a ciordit bani de la oameni. Deci, oricum, nu e nimic sigur.

Ei bine, în cazul celui din dreapta, cretinul care a gândit titlul ar vrea să sugereze că măririle salariale care DEJA au fost aprobate, nu vor fi respectate. În mod normal, ţi-ai fi dat seama că e vorba despre altceva, căci trebuie să fii prea prost să crezi că o mărire deja aprobată prin lege, mai poate fi abrogată înainte să fie pusă în practică. Ca să stai liniştit, articolul respectiv nu spune nimic. E ceva despre faptul că nu se vor mai face măriri în 2016, dacă bugetul nu va permite. Prosteală pentru click.

Să ne continuăm plimbarea în lumea prostiei jurnalistice:

Deşi ai putea avea impresia că un nou avion s-a prăbuşit, iar terorişii sunt iar în spatele tragediei, poţi sta liniştit. Este vorba despre o expertiză a unui accident aviatic din China, de anul trecut. Dar nu prea s-ar fi înghesuit lumea să citească ceva ce nu interesează, nu? Aşa că lingăul a meditat puţin şi s-a dus la şeful său cu un titlu pe care panicaţii ar da click imediat.

Dar stai! Ce vedem noi în dreapta? ALERTĂ? Panică în întreaga lume? Trebuie să fie ceva foarte important! Mai bine aş da click, pentru că zice ceva de „întreaga lume” şi de cercetătorii de la nu ştiu ce universitate care au descoperit ceva uimitor!

La un moment dat, după ce am citit, plin de interes, acest articol esenţial pentru dezvoltarea mea ca fiinţă umană îngrijorată de viitorul speciei, am dat peste următoarea frază: Centurile au fost descoperite prima dată în anul 1958 de profesorul James Van Allen. AHA! Deci este vorba despre centurile de radiaţii Van Allen, care sunt descoperite de peste 50 de ani şi care sunt prezentate ca o noutate de un imbecil limitat, care spune despre el că este jurnalist. Foarte interesant!

Exemplele pot continua, însă nici eu şi nici tu probabil nu mai ai răbdare pentru încă o experienţă atât de interesantă.

De departe, cei mai cretini din rândul jurnaliştilor sunt ăia care scriu câteva cuvinte cu majuscule, între cele scrise în mod normal, ca un om sănătos la cap. De fiecare dată când văd câte un titlu scris în genul: „UIMITOR! Un CAL ALB a păscut IARBĂ pe un TEREN de lângă PIPERA. CE a zis GIGI îţi va SCHIMBA VIAŢA” îmi imaginez un retardat în spatele unui birou, care se comportă ca şi cum ar avea sindromul Tourette, fără să sufere de această boală, urlând fanatic unul din 3 cuvinte pe care le spune.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: