Arena Naţională a fost închisă degeaba, pentru că calculator şi pentru că birocraţie de rahat

3 min


Arena Națională, cel mai mare stadion din țară, a cărui construcţie a costat mai mult decât majoritatea stadioanelor construite în ultimii ani în Europa, a fost închis la începutul lunii noiembrie 2015, întrucât s-a descoperit că nu are avizul ISU de funcționare, membrana din care este construit acoperișul retractabil fiind dintr-un material care nu este încadrat în legislația europeană și nu este omologat în România.

Azi, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost, din nou, de parcă s-ar fi schimbat ceva între timp, în inspecţie la Arena Națională, însoțiți de reprezentanți ai Guvernului și ai Federației Române de Fotbal.

În urma vizitei ISU, s-a ajuns la un compromis: FRF și Primăria București vor putea folosi Arena Națională, dar pe propria răspundere, întrucât stadionul rămâne în continuare fără aviz.

Problemele cu care se confruntă Arena Naţională a iscat un adevărat scandal între Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Capitalei. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, i-a dat un ultimatum lui Răzvan Sava, primarul interimar din Bucureşti. Burleanu spune că aşteaptă până marţi la ora prânzului un răspuns din partea Primăriei Capitalei în perspectiva asumării răspunderii pentru redeschiderea stadionului, în caz contrar meciul cu Spania (programat pentru 26 martie) urmând a se juca la Cluj.

Răzvan Sava, primarul interimar al Bucureştiului, i-a răspuns lui Răzvan Burleanu, la câteva minute după cererea acestuia, înainte de a se ajunge la compromisul menţionat mai sus, spunând câ atâta timp cât ISU nu dă aviz, stadionul rămâne închis.

Cu alte cuvinte, un simplu aviz din partea ISU poate permite folosirea stadionului sau închiderea acestuia.

Dacă se decide deschiderea, deşi nu au fost efectuate modificări la stadion de nicio culoare, înseamnă că cineva trebuie să plătească pentru perioada în care arena nu a fost folosită, deşi erau destui care stăteau cu banii în mână pentru a juca acolo.
Dacă va rămâne închis, iar nu e bine, pentru că testele efectuate de italieni, care au dat nota „B” acoperişului, au arătat că a fost eronată clasificarea materialelor din care este confecţionat acoperişul stadionului a pompierilor români, care au dat nota „C”.

Totuşi, românii se apără, spunând că rezultatul a fost dat automat de calculator. Aşadar, sunt şanse destul de mari ca Arena Naţională să fi fost închisă degeaba în tot acest timp.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.