12 locuri incredibile în care apele se întâlnesc, dar nu se amestecă

7 min


A pus cineva o întrebare în legătură cu o imagine în care se întâlnesc două mări, dar, din nu ştiu ce motive, nu se amestecă.

A primit şi un răspuns care pare destul de pertinet, respectiv că în urma topirii unui gheţar, apa rezultată s-a revărsat în ocean, iar din cauza sedimentelor s-a creat acest fenomen temporar, care seamănă cu o graniţă între două mări.

În lume există totuşi mai multe astfel de exemple, unde confluenţa unor ape a creat adevărate spectacole ale naturii, având la bază mai multe elemente, precum vegetaţia, salinitatea, sedimentele etc.

Nu mă crede pe cuvânt! Priveste mai jos o adevărată minunăţie a naturii!

Gheţar topit, revărsat în ocean (Alaska)

Mai sus avem imaginea despre care se spune pe internet că ar fi locul de întâlnire dintre Marea Nordului şi Marea Baltică, însă se pare că în realitate este un loc din apropierea statului american Alaska.

Râurile Thompson şi Fraser (Canada)

Râul Fraser este cel mai lung râu din provincia canadiană Columbia Britanică. Râul Thompson este cel mai important afluent al râului Fraser, iar confluenţa lor arată de-a dreptul spectaculos.

Datorită sedimentelor, râul Fraser are un aspect mai noroios, ceea ce face ca punctul de întâlnire să fie într-un contrast superb.

Fluviile Green şi Colorado (SUA)

Întins pe 7 state americane, fluviul Colorado este recunoscut pentru canioanele sale spectaculoase şi viteza cu care curge. Din acest motiv, este mult mai limpede decât fluviul Verde (Green), care duce o cantitate însemnată de sedimente.

Fluviile Ohio şi Mississippi (SUA)

Diferenţa dintre cele două fluvii este vizibilă din satelit!

Fluviul Mississippi este al patrulea din lume ca debit şi al zecelea ca lungime. Are o culoare mai verde decât fluviul Ohio, care este cel mai important afluent al său.

Râurile Alaknanda şi Bhagirathi (India)

Cele două râuri din Himalaya au o însemnătate deosebită în cultura indiană şi de asemenea în istorie.

Confluenţa lor este într-un contrast deosebit, de o frumuseţe rară!

Râurile Rio Negro şi Rio Solimoes (Brazilia)

După cum îi spune şi numele – Rio Negro (Râul Negru), acesta are o culoare foarte închisă, dar nu chiar neagră, evident.

Acesta este cel mai important alfuent al fluviului Amazon, iar la confluenţa cu Rio Solimoes s-a creat un adevărat spectacol, cele două râuri curgând fără să se amestece.

Râul Jialing şi fluviul Yangtze (China)

Râul Jialing este cunoscut pentru claritatea sa şi pentru faptul că găzduieşte multe vietăţi marine.

Confluenţa cu fluviul Yangtze, care este cel mai mare din China şi chiar din Asia, este într-un contrast total. Importanţa sa istorică şi culturală este deosebită în China. Din nefericire, din cauza poluării, fluviul Yangtze a căpătat o culoare maronie, care nu-i dă un aspect prea plăcut.

Continuarea pe pagina următoare


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
4
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
29
Îmi place
LoL LoL
4
LoL
Cool Cool
9
Cool
WTF WTF
7
WTF
Otilia

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.