Analfabeţii nu vor mai avea permis de conducere


Am scris mai demult ceva despre şoferii cretini, care sunt incredibil de enervanţi în trafic. Dar ce ne facem cu cei analfabeţi?

Citeşte şi: De ce urăsc şoferii cretini

Tot timpul am fost convins că una dintre obligaţiile aspiranţilor la un permis de conducere este cunoaşterea limbii române. Adică individul să nu se uite ca boul când i se cere să completeze un formular, ori să spună că-l dor ochii la examenul de acuitate vizuală.

De aceea am fost mirat când, în sfârşit, un deputat s-a gândit la un proiect de lege, privind modificarea Codului Rutier, astfel încât analfabeţii să nu mai poată obţine permis de conducere.

Deputatul Ioan Muntean este cel care propune ca, pe lângă cele trei reguli: 18 ani, apt medical şi şcoala de şoferi, să se introducă şi obligativitatea conducătorilor auto de a face dovada absolvirii a cel puţin 8 clase.
„Sunt statistici foarte clare, oamenii analfabeţi nu pricep semnele de circulaţie, conduc din instinct, ei nu ştiu ce se întâmplă pe şosele.” a declarat deputatul.

Adevărata problemă

Stau şi mă gândesc: dacă există oameni care sunt analfabeţi şi au permis de conducere, cum l-au obţinut, în condiţiile în care examenul este destul de dificil chiar şi pentru cei care ştiu să citească şi şi-au făcut de cap, citind OUG-ul?!

Evident, şi oamenii cu 2 facultăţi pot face accidente, însă vor şti măcar să semneze declaraţia.

Bineînţeles, sunt analfabeţi care au făcut afaceri mult mai dubioase decât obţinerea unui permis de conducere, însă intrăm în altă discuţie.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: