Analfabeţi în România, studenţi la Londra!

4 min


Britanicii sunt atât de naivi încât au impresia că o persoană căreia îi trece prin minte gândul că ar vrea să urmeze cursurile unei universităţi nu este chiar atât de cretină încât să facă asta doar pentru a le da ţeapă, fapt pentru care au încredere în studenţi şi le oferă răgaz ca până la finalizarea ciclului de studii, să prezinte documentele care le atestă calitatea de bacalaureat.

Întrucât englezii susţin educaţia şi, pentru a-i sprijini pe studenţii din estul Europei, Colegiul „Saint Patrick” din Londra le oferă tinerilor sprijin (bursă de studii, card de sănătate şi alte facilităţi), iar aceştia au obligaţia de a absolvi cei patru ani de studiu. În caz contrar, trebuie să restituie integral bursa primită. Astfel, în fiecare lună, un student primeşte 1000 de lire sterline, în timpul unui an universitar cumulând suma de 10 000 lire.

Din acest motiv, unui tânăr foarte inteligent din Vaslui, în timp ce spărgea seminţe şi asculta salam în surdină, i-a venit o idee teribil de bună: să se facă student în Londra! Bine, nu-mi explic cum a aflat el de şmecheria asta, însă mă resemnez că în lume se petrec tot felul de chestii dubioase. Pe vasluian o să-l numim Fernando Baştanul, pentru a-i scoate în evidenţă talentul, banii şi succesul la femei.

Fernando Baştanul a aplicat la colegiul „Saint Patrick” din Londra în baza unui curriculum vitae şi a unei declaraţii pe propria răspundere prin care îşi lua angajamentul ca, până la sfârşitul celor patru ani de studii, să prezinte documentele şcolare din România. În acest timp, primea 1000 de lire pe lună, fără să facă nimic, deşi era mai prost decât un sac de cartofi.

Zvonul s-a răspândit rapid în comunitate, iar când au auzit că Fernando Baştanul este mare student la Londra, mai mulţi tineri vasluieni, la fel de talentaţi, au decis să-şi urmeze visul şi să meargă la studii în Anglia! Hoţi, prostituate, cămătari, toţi au sărit buluc pe Fernando pentru a le explica tainele înţelepciunii. Bineînţeles, înţelepciunea costă! Şi toată lumea din gaşca de viitori studenţi vasluieni a plătit câte 1000 de lire lui Fernando Baştanul, zis Înţeleptul.

Fiind implicat în nu ştiu ce dosar de trafic de persoane, Fernando Baştanul a fost adus la audieri de către DIICOT. Acolo, stupoare! Sudentul nostru nu ştia să scrie, constatându-se că are 7 clase, bineînţeles, trecute din mila profesorilor. Pe măsură ce ancheta continua, a ieşit la iveală faptul că majoritatea discipolilor lui Fernando Baştanul au maxim 8 clase, mulţi dintre ei fiind chiar analfabeţi. Însă acum sunt studenţi şi asta este cel mai important!

Acestea fiind spuse, nu ai cum să afirmi că e aproape imposibil să urmezi cursurile unei universităţi de renume, iar cine spune asta, e doar foarte leneş! Dacă Fernando Baştanul a reuşit să devină student în afară, cu siguranţă poţi şi tu!


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

2 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.