Ai vreo problemă? Mergi la vrăjitoare!

4 min


„Nu e prost cine ia, e prost cine dă.” Pe scurt, aşa am putea caracteriza cel mai bine oamenii care apelează la vrăjitoare. Fie pentru a lua un examen, pentru a-şi găsi jumătatea ori a se lepăda de băutură sau chiar a blestema pe careva, românaşii apelează la farmecele misterioaselor vrăjitoare.

Mânate de incultura şi de naivitatea oamenilor, aceste tămăduitoare susţin că pot vindeca boli incurabile, te pot îmbogăţi peste noapte sau că îţi vor spune ce-ţi rezervă viitorul.

Ce fel de oameni apelează la vrăjitoare?

La o simplă căutare pe google, am dat peste Mama Elena, care se prezintă ca fiind „cea mai puternica A TUTUROR TIMPURILOR  DEZLEGATOARE DE CUNUNI binecuvantata cu puteri miraculoase, deschide cartile.tiganestide 200 de ani, va spune cu exactitate trecutu,prezentu ,viitoru suta la suta.totul e treal o poveste de neuitat singura din romania.MAMA ELENA.dezvaluie secretu ,fiind cea mai puternica clarvazatoare,tamaduitoare,vindecatoare si dezlegatoare de farmece,cununi,blestemesi boli ne stiute de medici”. Cine apelează, pentru a-şi afla viitorul sau alte porcării, la o idioată ca asta, decât un alt idiot?

Îmi imaginez oamenii care se gândesc că vrăjitoarele reprezintă o soluţie pentru problemele lor, ca nişte persoane slabe, naive, uneori de-a dreptul proaste; oameni care vor să obţină ceva fără a depune efort, uşor de manipulat, cum au fost şi cei care au crezut în Caritas sau FNI. Totuşi, sunt şi persoane mai cunoscute care au călcat pragurile palatelor cu sute de turnuleţe ale vrăjitoarelor: Oana Zăvoranu, Sânziana Buruiană, Bănel Nicoliţă sau Inna se numără printre ele. Adică nu sunt persoane la care te-ai aştepta să te uimească cu inteligenţa lor, chiar dacă au destui bani.

„Am fost eu la o vrăjitoare care mi-a spus totul despre mine”

Da, ştiu: eşti orgolios, îţi place cola, iubeşti câinii, asculţi muzică de calitate şi vrei să ai o viaţă mai bună. Sunt vrăjitor, ă? Serios vorbind, orice om cu oarecare înclinaţie spre psihologie şi cu papagal bun, îţi poate spune chestii uimitoare despre tine, pe care nici nu le ştiai, decât în subconştient. Iar când ţi le bagă pe gât ţiganca, parcă e o zeiţă în ochii tăi. La nivel empiric şi chiar intuitiv, acestea sunt bune psihologe. Deşi e greu de crezut şi poate nu ăsta e scopul lor, vrăjitoarele analizează reacţiile, expresiile feţei, tonul vocii, răspunsurile date şi cele pe care le aşteaptă şi astfel se restrânge tiparul.

Încă o dovadă că această formă de manipulare are un public ţintă bine definit, o reprezintă şi faptul că promovarea la TV a porcăriilor de acest tip se face pe posturi la care nu s-ar uita oameni prea inteligenţi, precum cele de manele sau răposatul OTV.

De multe ori, oamenii îşi dau seama cât de proşti au fost şi încearcă să-şi recupereze banii (care nu sunt deloc puţini), denunţându-le pentru înşelăciune. Oricum, mă gândesc că cei care pierd banii astfel, chiar merită, întrucât plătesc pentru prostia lor.

Chiar dacă ţi se pare că rămâi fără soluţii pentru problemele tale, fă bine şi caută-ţi rezolvarea în altă parte.


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Ion Popescu

7 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Răul din viata omului este considerat de ocultişti ca rezultat al farmecelor, si nu al păcatelor proprii pentru care Dumnezeu îl mustră pe om ca să revină prin pocăinţă la calea dreptăţii.