Ai primit amendă pentru lipsa rovinietei? Vezi cum o poţi anula


Dacă şi tu erai revoltat pe faptul că se pun camerele mobile pentru verificarea rovinietelor pe drumuri pline de gropi, am o veste bună!

Procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor privind neplata rovinietei, transmise pe suport de hârtie, sunt lovite de nulitate absolută în lipsa semnăturii olografe a agentului constatator, a decis ÎCCJ, în urma admiterii recursului în interesul legii formulat de Avocatul Poporului.

[quote_box_center]“Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/ 2014) din 16 februarie 2015, a admis recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului în data de 27 noiembrie 2014, prin care a fost sesizată problema de drept referitoare la interpretarea dispoziţiilor art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/ 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor şi a Legii nr. 455/ 2001 privind semnătura electronică, din punct de vedere al semnăturii agentului constatator necesară legalităţii procesului-verbal de contravenţie, pentru contravenţiile sancţionate de Ordonanţa Guvernului nr. 15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, modificată şi completată”, se arată într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului.[/quote_box_center]

Avocatul Poporului a apreciat că semnătura electronică a agentului constatator, în speţă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A., este de natură să atragă nulitatea procesului verbal de contravenţie încheiat pentru constatarea contravenţiilor la Ordonanţa Guvernului nr. 15/ 2002, modificată şi completată, pentru argumentele reţinute pe larg în sesizarea formulată, care se află pe site-ul www.avp.ro la Secţiunea “Activitate – Recursul în interesul legii”.


Amuzant: Ce poţi face la volan dacă vrei să te fereşti de amenzi pentru vorbitul la telefon (VIDEO)În punctul de vedere formulat referitor la problema de drept care a format obiectul dosarului nr. 14/ 2014 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie constituit în baza sesizării Avocatului Poporului, Ministerul Public a solicitat “admiterea recursului în interesul legii declarat de Avocatul Poporului şi pronunţarea unei decizii prin care să se asigure interpretarea şi aplicarea unitară a legii”.

În punctul de vedere formulat, Procurorul General apreciază că, în interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/ 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 180/ 2002, cu modificările şi completările ulterioare, raportate la dispoziţiile art. 4 pct. 1 – 4 şi art. 7 din Legea nr. 455/ 2001, privind semnătura electronică, republicată, procesele – verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor prevăzute de art. 8 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări prin Legea nr. 424/ 2002, cu modificările şi completările ulterioare, încheiate potrivit art. 9 alin. (1) lit. a) alin. (2) şi alin. (3) din acest act normativ, transmise persoanelor sancţionate contravenţional pe suport de hârtie, sunt lovite de nulitate absolută pentru lipsa semnăturii olografe a agentului constatator.

Sursa: www.evz.ro

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Blogger

Nu rata: