fbpx

Acest dispozitiv uimitor ţine inimile „în viaţă”, până ajung la cei care au nevoie de ele

2 min


Medicina este o ştiinţă veche, care a evoluat în mod continuu vreme de mii de ani. Există menţiuni despre medicină şi în Codul lui Hammurabi (sec. al XVII-lea î.Hr.), în Odiseea lui Homer sau în diferite scrieri egiptene sau persane.

Încă din cele mai vechi timpuri, s-a căutat ca actul medical să fie realizat profesional, de către oameni cu înclinaţii în acest domeniu, fapt care a dus la evoluţia acestei ştiinţe şi la crearea nenumăratelor ramuri în care se împarte medicina modernă.

În prezent, medicina este la un nivel, atât din punct de vedere tehnologic, cât şi teoretic şi practic, despre care nu are sens să vorbim.

Una din nevoile zilelor noastre, care din păcate nu poate fi ţinută sub control, o reprezintă transplantul de organe. Există liste lungi, pline cu nume ale unor oameni care speră din tot sufletul ca „piesa” de care au atâta nevoie să ajungă cât mai repede la ei. Din păcate, listele se modifică zilnic. Şi de cele mai multe ori modificările se fac la capătul de jos, pentru că cerinţa e prea mare.

Aparatul care ţine inima în funcţiune

Astfel, având în vedere importanţa organelor, se caută fel şi fel de soluţii pentru a nu se risipi nimic. Aşa a fost creat şi aparatul de mai jos, care, în unele cazuri, poate face diferenţa între viaţă şi moarte.

Este vorba despre un aparat care ţine inima în mişcare pe durata drumului de la donator la persoana care are nevoie disperată de aceasta.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Andreea I.

Ofiţer amanet. Dar mai degrabă aş scrie. Vezi articolele mele aici.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *