7 chestii interesante (II)


monalisa1. Celebra Mona Lisa nu are gene sau sprâncene. Se spune că era o modă printre divele din secolul XV.

2. În anul 1938 revista Time Magazine l-a ales pe Adolf Hitler omul anului.

3. În afară de Terra, Luna este singurul obiect astronomic pe care s-a mers. 12 persoane au făcut acest lucru, iar ultima dată s-a întâmplat asta în urmă cu peste 40 de ani, în 1972.

4. La Disneyland nu ai de unde să cumperi gumă de mestecat. Walt Disney nu voia ca oaspeţii să aibă neplăceri călcând pe guma aruncată pe jos. De asemenea, pentru a menţine culorile vii şi imaginea plăcută, Disneyland foloseşte în jur de 20.000 de litri de vopsea în fiecare an.

5. Guvernul din Coreea de Nord a aplicat pedepse dure precum deportarea în lagăre de muncă pe o perioadă de 6 luni pentru cei care nu au participat la jelirea fostului dictator Kim Jong-Il, şi de asemenea pentru cei care au participat, dar nu au plâns pe bune.

6. Uganda este una dintre cele mai sărace ţari din lume, cu circa 38% din populaţie trăind cu mai puţin de 4 lei pe zi. Media de vârstă în Uganda este de 15 ani, sărăcia fiind cauza principală pentru acest lucru.

7. Timişoara este primul oraş în care a fost introdus tramvaiul tras de cai – în 1869 şi care a fost iluminat public – în 1884. De asemenea, primul tramvai electric a circulat în Timişoara în anul 1899.

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria Cultură generală

Nu rata: