5 motive reale pentru care Simona Halep trebuie să joace finala US Open 2014


simona halep finala us openUltimul Grand Slam al anului, Openul Statelor Unite a ajuns în faza turului 3, după ce Sorana Cîrstea a încheiat turul 2 într-un meci pierdut cu Eugenie Bouchard, favorita numărul 7 a turneului cu 2-6, 7-6(4), 4-6. În consecinţă, Simona Halep este singura româncă rămasă în turneu şi va disputa partida din turul 3 împotriva croatei Lucic-Baroni. În continuare, vă prezint 5 motive pentru care Simona Halep trebuie să joace finala la US Open în acest an.

1. Meciul următor contează. Chiar dacă fanii Simonei, unii dintre ei cunoscători, alţii conjucturali, exercită o presiune mare, normală de altfel, asupra ei prin aşteptările uriaşe pe care le au în ce priveşte performanţele sportivei, ea reuşeşte totuşi să-şi păstreze modestia şi dă dovadă de o răbdare debordantă, atât prin atitudinea din declaraţii, cât şi prin atitudinea din joc. Cu o mică excepţie în primul set din acest turneu, în care a fost vorba de mult mai multe variabile decât simpla prezumţie de subestimare a adversarului, Simona Halep a dat dovadă de concentrare maximă. În plus, nu dă niciun semn că s-ar gândi la vreo fază mai sus decât cea care poate fi atinsă învingând în următorul meci. De asemenea, la acelaşi capitol punctăm şi faptul că obiectivul fixat de Simona la acest turneu este câştigarea minimului de puncte posibile după apărarea celor de anul trecut, şi anume un sfert de finală!
2. Joc constant. Simona Halep, în aproximativ 80% din meciurile de anul acesta a dat dovadă de constanţă în joc. Fără oscilaţii, Simona a reuşit să uimească audienţa prin stăpânirea de sine de care a dat dovadă în orice moment al jocurilor. Kvitova, a doua favorită din jumătatea de tablou a Simonei este aproximativ pe aceeaşi lungime de undă, însă în cele două întâlniri pe care cele două jucătoare le-au avut în ultimul an, diferenţa s-a văzut în primul rând la acest aspect, apoi la destule altele. Apoi, departe de disperantul şi penibilul aşa zis „factor Sharapova”, fac o comparaţie cu rusoaica, dat fiind faptul că este a treia favorită din jumătatea de tablou a româncei, iar MaSha ştie toată lumea că nu are nicio legătură cu constanţa în joc. Nivelul rusoaicei în joc oscilează precum un EKG într-o situaţie de moarte clinică.
3. Forehand şi backhand în lung de linie năucitoare + mobilitate. Forehand-ul Simonei în lung de linie este de poveste, mai ales în situaţiile critice în care acesta vine după ce Simona a scos mingi ce păreau imposibile. Din punctul ăsta de vedere, nu are adversar în jumătatea sa de tablou, doar Serena fiind peste şi Bouchard undeva aproape. Mobilitatea Simonei este arhicunoscută şi nu cred că există cineva care să nu fi observat această calitate a sa.

4. Miza uriaşă. Punând deoparte premiul în bani, care este strict problema Simonei şi a echipei din spatele ei, aceasta posibilă finală ascunde o mulţime de alte mize: puncte bune în clasamentul WTA, câştigarea din punct de vedere matematic al „biletului” pentru Turneul Campioanelor din Singapore + şansa la atingerea primului loc al clasamentului pe acest sezon, depăşirea celei mai bune performanţe a unei românce la US Open (semifinală, Irina Spîrlea), (re)confirmarea ascensiunii bruşte din ultimul an şi jumătatea etc.
5. Şansa triumfului. Indiferent că ar fi o finală cu Serena, cel mai important e să ajungă acolo, pentru că numai aşa îşi confirmă statutul de favorită numărul 2 al turneului, iar logica este simplă şi favorabilă: finala unui Grand Slam nu poate fi decât un joc de totul sau nimic, dar şi acel nimic este un ceva mare! Ştim cu toţii că anul acesta Simona a bifat la slamuri sferturi, semifinale şi finală. Ascensiunea ar presupune minim o finală! 🙂

Să fim optimişti, dar nu pisălogi!

HAI SIMONA!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigur o să-ţi placă

Din categoria ciufuta

Nu rata: