fbpx

5 motive pentru care Rădoi nu e antrenor

4 min


Mirel Rădoi are 34 de ani şi a revenit în România după câţiva ani buni petrecuţi în fotbalul din Orient şi a preluat campioana României, Steaua Bucureşti – nu ştiu dacă am voie să-i spun aşa, sper să nu fiu amendat. A preluat în sensul că a devenit, brusc, antrenor de fotbal şi o va antrena pe Steaua de-acum.

Nu e nimic nou şi nici surprinzător, iar presa a avut grijă să pună în lumină zeci de motive pentru care Mirel nu are ce căuta acolo, dar eu m-am gândit să fac un rezumat şi să adun aici motivele pentru care Mirel Rădoi nu poate fi antrenorul Stelei sau a oricărei echipe ale cărei meciuri apar la televizor.

1. Mirel Rădoi nu are niciun fel de pregătire tehnico-tactică, pedagogică şi nici nu a fost învăţat cum să urle, cum să înjure, cum să se comporte ca antrenor. Asta presupune timp. El a jucat fotbal câţiva ani, apoi s-a dus la arabi să-i păcălească p-ăia. A fost ocupat, nu a avut timp de prostii.

2. Toate statisticile din lume arată în mod concret şi perfect explicit că niciodată nu va reprezenta o regulă în fotbal ca un bun fotbalist să fie bun ca antrenor. Bă, trebuie să ai creier ca să performezi ca antrenor, şi nu poate ghici nimeni dacă ai creier sau nu, trebuie să demonstrezi, nu făcându-te de râs ca antrenor fără licenţă sub acoperire, ci făcând o şcoală.

3. În general, antrenorii au licenţă de antrenor. Ce concluzie putem trage dacă Mirel Rădoi poate fi antrenor şi fără să aibă vreo licenţă de antrenor? Evident! Toţi ceilalţi antrenori sunt nişte prostălăi, frate!, au pierdut timp, nervi, bani, energie fix degeaba!

4. Marii antrenori au început de jos. Pentru că aşa e normal. Ştiu că se poate ajunge pe un munte şi cu elicopterul, dar dacă nu ai unde să aterizezi, trebuie să te arunci ca prostu’ şi există riscul să-ţi rupi câte ceva. Dacă o iei încetişor de jos, există doar riscul să te mănânce ursul, dar ăla te mănâncă şi mori, nu ai timp să suferi. Până şi Guardiola a antrenat Barcelona B, dă-o dracu’ de treabă…

5. Gigi Becali e antrenor. Mirel tace, nu zice mare lucru, nu vrea să iasă în evidenţă prea mult şi evită contactul cu presa pe cât posibil. Pare profilul perfect de conexiune între patron şi echipă. Are nevoie de rezultate, iar pentru asta trebuie în primă fază să existe pe banca echipei măcar până la finalul sezonului. Aşadar, trebuie să fie ascultător, chiar dacă e finu’. Să nu uităm cum s-a încheiat colaborarea cu naşu’. Cunoscătorii ştiu.

P.S. – Când îl vedeţi pe Argăseală sugerând că ar trebui să i se acorde marelui Mirel acea licenţă moka pentru că el este o mare excepţie care a făcut foarte multe pentru fotbal, să-l scuipaţi voi din partea mea.


Apreciază articolul


Apreciază articolul


Ţi-a plăcut? Distribuie şi prietenilor tăi!

Care este reacţia ta?

Furios Furios
0
Furios
Trist Trist
0
Trist
Drăguţ Drăguţ
0
Drăguţ
La naiba La naiba
0
La naiba
Nu-mi place Nu-mi place
0
Nu-mi place
Îmi place Îmi place
0
Îmi place
LoL LoL
0
LoL
Cool Cool
0
Cool
WTF WTF
0
WTF
Vladimir

Fotograf. Şi blogger.

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.